LETERA Biedru kopsapulce – Industrija atgādina: nebūs Zināšanu, nebūs Augstas Pievienotās Vērtības Ražošanas
03/04/2019
Autors: LETERA

27. martā LU Cietvielu fizikas institūtā norisinājās ikgadējā LETERA biedru kopsapulce, kurā tika sniegts pārskats par asociācijas darbību 2018. gadā un apspriestas šī brīža nozares aktualitātes.

Sapulcē tika atzīmēts, ka LETERA biedru uzņēmumu apgrozījums turpina pārsniegt miljardu eiro gadā un elektronisko un optisko iekārtu ražošana vēl aizvien ir visstraujāk augošā apstrādes rūpniecības nozare Latvijā, 2018.gadā apsteidzot apstrādes rūpniecības vidējos izlaides apjomus par vairāk nekā 10%.

LETERA biedru kopsapulcē piedalījās ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro, kurš iepazīstināja ar Ekonomikas ministrijas prioritātēm, kā galvenās norādot atbalstu augstas pievienotās vērtības produktu izstrādei, uzņēmumu konkurētspējas un eksporta veicināšanai.

Taču diskusijā ar ekonomikas ministru LETERA prezidents Normunds Bergs skaidri norādīja: “Nebūs zināšanu, nebūs Augstas Pievienotās Vērtības ražošanas.” Norādot, ka centralizēto fizikas eksāmenu kārtojošo skolēnu skaits ir katastrofāli mazs, universitātes nespēj nokomplektēt eksaktās zinātnes ietverošas augstākās izglītības programmas un nozare turpina pieprasīt ieviest obligāto fizikas eksāmenu, uzsverot jau sen aktuālo problēmu, ka neskatoties uz augstajiem, ikgadēji pieaugošajiem izaugsmes rādītājiem un konkurētspējīgo atalgojumu, nozarei arvien nākas saskarties ar kritisku kvalificēta darbaspēka trūkumu.

Ralfs Nemiro apliecināja, ka izglītības kvalitātes celšana ir viena no jaunās valdības prioritātēm un tas ir galvenais izglītības reformas mērķis. Ministrs norādīja, ka inženierzinātņu speciālistu trūkums ir apzināta kā aktuāla problēma.

LETERA biedru kopsapulcē atskatījās uz paveikto 2018. gadā, apstiprināja budžetu, ievēlēja asociācijas valdi un prezidentu. Sapulcē tika secināts, ka esošās valdes darbs ir atzīstams, tādēļ valdes sastāvā izmaiņas nenotika un visi valdes locekļi tika pārvēlēti uz nākamo termiņu, lai turpinātu jau aizsākto darbu pie tehniskās jaunrades pulciņu atbalsta, eksakto mācību priekšmetu un nozares popularizēšanas.

Sapulcē atkārtoti par LETERA prezidentu tika ievēlēts: Normunds Bergs – SAF Tehnika AS, valdes priekšsēdētājs.

LETERA valdē turpinās darboties:
Jānis Avens – Latvenergo AS, IT un T direktors
Viktors Kononovs – Volburg SIA, valdes loceklis
Ilmārs Osmanis – HansaMatrix AS, valdes priekšsēdētājs
Ģirts Ozoliņš – Erica Synths SIA, valdes loceklis
Jurģis Poriņš – RTU, Elektronikas un telekomunikāciju fakultātes dekāns
Kristaps Rikāns – Ubiquiti Networks (Latvia) SIA, direktors
Jānis Sams – Lexel Fabrika SIA, klientu apmierinātības un kvalitātes vadītājs
Gundars Strautmanis – Tet SIA (Lattelecom), izpilddirektora padomnieks
Dzintars Zariņš – Dozimetrs SIA, valdes loceklis
Aleksandrs Zaslavskis – Alfa RPAR AS, padomes priekšsēdētājs

LETERA biedriem bija unikāla iespēja iepazīties ar Cietvielu fizikas institūta laboratorijām. Kā arī pārstāvji no Cietvielu fizikas institūta, Elektronikas un datorzinātņu institūta, Ventspils Augstskolas, Rīgas Tehniskās universitātes, LEITC, Lightspace Technologies, SILMOR, SAF Tehnika, Baltic3D.eu, Robotic Solutions un Erica Synths prezentēja savas šī gada aktualitātes un sasniegumus.

LETERA biedru sapulcē demonstrētās prezentācijas:

 

 

 

Visi jaunumi
Dalīties:
Saistītie jaunumi
Aizvērt
/