LETERA biedri iepazīstas ar AS “Alfa RPAR”
27/05/2019
Autors: LETERA

Lai sekmētu pieredzes apmaiņu un zināšanu pārnesi par labās prakses piemēriem produktivitātes celšanai, LETERA Klasteris 23.maijā organizēja pieredzes apmaiņas vizīti AS “Alfa RPAR”. AS “Alfa RPAR” ir viens no senākajiem elektronikas un elektrotehnikas nozares uzņēmumiem Latvijā. Uzņēmums ir dibināts 1959.gadā un līdz pat mūsdienām tas ieņem nozīmīgu lomu mikroelektronikas komponenšu, elektronikas iekārtu dizaina izstrādē un ražošanā.

Iespēja iepazīties ar vienu no nozares nozīmīgākajiem un interesantākajiem uzņēmumiem raisīja lielu interesi LETERA biedru vidū. Pasākumā piedalījās 24 dalībnieki no 17 dažādiem uzņēmumiem, kā arī izglītības un pētniecības iestādēm.

Pieredzes apmaiņas vizītes dalībnieki tika iepazīstināti ar AS “Alfa RPAR” vēsturi, nākotnes iespējām, ražotajiem produktiem un sniegtajiem pakalpojumiem. Pasākuma apmeklētājus īpaši interesēja uzņēmuma pieredze, pārorientējot darbību no plānveida ekonomikas uz tirgus ekonomiku, kā arī sasniegtais ražošanas efektivizācijā. Vizītes dalībnieki varēja par stāstīto pārliecināties arī klātienē, apskatot ražotni un izmantotās tehnoloģijas. Tāpat bija iespēja apspriest nozares aktualitātes brīvā atmosfērā. Pasākuma dalībnieki atzina, ka vizītē redzētais un saņemtā informācija bija interesanta un noderīga.

AS “Alfa RPAR” apgrozījums pārsniedz 3 milj. EUR, eksporta īpatsvars ir lielāks par 80% un tā produkcija tiek realizēta vairāk kā 25 pasaules valstīs. Uzņēmums nodarbina gandrīz 160 darbiniekus. Vairāk – www.alfarzpp.lv

 

8 FOTO

Pieredzes apmaiņas vizīte tika organizēta projekta Nr.3.2.1.1/16/A/006 “Latvijas Elektronikas un elektrotehnikas nozares klasteris” ietvaros

Visi jaunumi
Dalīties:
Saistītie jaunumi
Aizvērt
/