2022. gada noslēgums pagāja Aerones Engineering zīmē
05/01/2023
Autors: LETERA

2022. gada noslēgums bija ļoti veiksmīgs SIA “Aerones Engineering”. Uzņēmums spēja piesaistīt daudzmiljonu investīcijas, tā izstrādātā vēja turbīnu inspekcijas, remonta un apkopes sistēma tika atzīta par vienu no inovatīvākajiem produktiem, tika atklāts jauns tirgus, uzsākot darbību jau ceturtajā kontinentā, kā arī uzņēmuma dibinātāji tika nominēti par 2022.gada cilvēkiem Latvijā.

  • Gada nogalē SIA “Aerones Engineering” piesaistīja 38.9 miljonus ASV dolāru A raunda finansējuma no vairākiem investoriem, lai attīstītu robotizētus pakalpojumus vēja enerģijas operatoriem visā pasaulē. Kopumā uzņēmums līdz šim ir piesaistījis jau 53.1 miljonu ASV dolāru lielas investīcijas
  • Tika saņemta Baltijas Ilgtspējas inovāciju balva divās kategorijās “Zaļās inovācijas” jaunuzņēmumiem un “Ietekme uz vidi” apakškategorijā “Atjaunojamā enerģija”. No vairāk nekā 240 saņemtajiem pieteikumiem konkursa finālam tika izvirzīti 29, no kuriem starptautiska žūrija noteica astoņus uzvarētājus, kas Baltijā uzrādījuši īpaši augstus sasniegumus ilgtspējas inovāciju jomās, tostarp SIA “Aerones Engineering”.
  • Vēja turbīnu apkope uzsākta jau ceturtajā kontinentā – Austrālijā. Bez Austrālijas Aerones sniedz pakalpojumus arī Eiropā, Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā. No 100 pasaulē lielākajiem vēja parku īpašniekiem 90 ir Aerones klienti, tajā skaitā vadošie nozares uzņēmumi Siemens Gamesa, Enel, GE un Vestas
  • Žurnāls IR pamanīja un novērtēja SIA “Aerones Engineering” panākumus, atzīstot uzņēmuma dibinātājus Daini Krūzi un Jāni Putrāmu par Gada cilvēkiem Latvijā.

Kā intervijā žurnālam IR norāda Dainis Krūze, Aerones plānos ietilpst jaunu filiāļu izveide citviet pasaulē, tomēr uzņēmumu pārcelt no Latvijas nav plānots, komandas kodols ir Latvija un šeit arī paliks: “Mēs esam par kārtu strādīgāki un motivētāki, nekā dažkārt redzam citās valstīs. Latvija var. Ja grib, tad var.”

 

Visi jaunumi
Aerones Engineering

SIA “Aerones Engineering” ir tehnoloģiju uzņēmums, kas projektē un ražo robotizētas vinčas sistēmas vēja turbīnu lāpstiņu apkopei. Uzņēmums pastāvīgi attīsta jaunas vēja turbīnu lāpstiņu inspekcijas un labošanas tehnoloģijas, tādēļ galvenās tā aktivitātes ir saistītas ar pētniecību un attīstību, kā arī ražošanu. Uzņēmums cieši sadarbojas ar SIA “Aerones Nordic” tehniķu komandām, kas klientiem nodrošina pakalpojumus ar izstrādātājiem robotiem.

Kontakti

Adrese: Katlakalna iela 11, Rīga, LV-1073;
Kontaktpersona: Dainis Krūze
E-pasts: info@aerones.com
Mājas lapa: www.aerones.com

Dalīties:
Saistītie jaunumi
Aizvērt
/