COVID-19 ietekme uz LETERA biedriem
07/12/2020
Autors: LETERA

Lai novērtētu vīrusa COVID-19 izraisīto seku ietekmi uz LETERA biedriem un apzinātu uzņēmumu prognozes tuvākajiem trīs mēnešiem, novembra beigās LETERA veica biedru aptauju.

Tāpat kā iepriekšējās aptaujas arī šī rāda, ka COVID-19 krīzi LETERA biedri pārdzīvo ļoti dažādi. 68% no respondentiem prognozē, ka šis gads pēc apgrozījuma būs tāds pats kā 2019.gads vai pat veiksmīgāks, bet 18% norādīja, ka tiek plānots apgrozījuma samazinājums par vairāk kā 20%.

Ļoti līdzīga situācija ir arī attiecībā uz tuvāko 3 mēnešu prognozēm, kas rāda, ka nav paredzama strauja situācijas pasliktināšanās nozarē. Tāpat netiek plānotas būtiskas darbinieku skaita izmaiņas. Turklāt 41% respondentu norāda, ka tuvākajā laikā tiek plānots pieņemt darbā jaunus darbiniekus.

Neskatoties uz optimistiskām prognozēm, COVID-19 vairāk vai mazāk ietekmē gandrīz visus LETERA biedrus. Kā rāda aptaujas rezultāti, lielākajai daļai asociācijas biedru krīzes ietekmē ir samazinājies pasūtījumu apjoms un traucēta sadarbība ar izejvielu piegādātājiem, kā arī apgrūtināta loģistika. Savukārt, 8 respondenti ir norādījuši, ka negatīva COVID-19 ietekme uz uzņēmuma darbību šobrīd nav jūtama.

Ar pilniem aptaujas rezultātiem varat iepazīties ŠEIT.

 

Visi jaunumi
Dalīties:
Saistītie jaunumi
Aizvērt
/