LETERA atbalsta “Rēķini galvā” Latvijas fināla norisi
03/04/2017
Autors: LETERA

24.martā Rīgas 28.vidusskolā ar LETERA atbalstu nosrisinājās starptautiskā projekta “Rēķini galvā” Latvijas kārtas fināls.

“Rēķini galvā” Latvijā notiek jau septiņpadsmito gadu. Trijās sacensību nacionālās atlases neklātienes kārtās startēja 4050 Latvijas skolēni un veterāni, kuri mērojās spēkiem vairākās disciplīnās – saskaitīšanā, atņemšanā, reizināšanā, dalīšanā un skaitļu salīdzināšanā. Vissīvākā konkurence, kā vienmēr bija 4.-6. klašu vecuma grupā.

Priecē tas, ka bez tradicionālajiem sacensību dalībniekiem, ar labiem rezultātiem iesaistījās jaunas skolas: Rīgas 28.vidusskola, Alūksnes novada vidusskola, Pamatskola “Harmonija”, Rīgas 49.vidusskola un Lejasciema vidusskola.

Latvijas kārtas finālā Rīgas 28.vidusskolā pulcējās 84 dalībnieki, kas sevi pieradīja, kā labākos neklātienes kārtās. Finālā visvairāk godalgotās vietas visās četrās vecuma grupās ieguva Rīgas 25.vidusskola, Rīgas 34.vidusskola un Cēsu valsts ģimnāzija.

Labākie dalībnieki pārstāvēs Latviju sacensību finālā, kas šogad norisināsies Kauņā. Finālā Latvijai konkurenci sastādīs Igaunija, Lietuva, Slovēnija, Ukraina un Gruzija. Ar LETERA atbalstu Latvijas izlases dalībnieki startēs ar vienotas formas krekliņiem.

Vairāk informācija par projektu “Rēķini galvā” un sacensību rezultātiem pieejama www.miksike.lv.

4 FOTO
Visi jaunumi
Dalīties:
Saistītie jaunumi
Aizvērt
/