“Elektronikas diena 2016” pulcē rekordlielu dalībnieku skaitu
09/12/2016
Autors: LETERA

8.decembrī Rīgas Tehniskajā koledžā pulcējās jaunieši no visas Latvijas, lai piedalītos jau par ikgadēju tradīciju kļuvušajos “Elektronikas dienas” pasākumos. Pēc kārtas jau trešajā “Elektronikas diena” pasākumā piedalījās rekordliels dalībnieku skaits, pulcējot vairāk kā 200 jaunos “elektroniķus” un skolotājus no visas Latvijas.

LETERA un Rīgas Tehniskās koledžas organizētajā pasākuma “Elektronikas diena 2016” ietvaros bērni un jaunieši piedalījās meistarības konkursos, kā arī izstādē demonstrēja pēdējā laikā radītos darbus. Visvairāk dalībnieki piedalījās meistarības konkursā “Jaunais elektroniķis 2016”, kurā dalībniekiem bija jāizgatavo un jāiestrādā automašīnas modelī elektroniska vadības shēma. Konkurss norisinājās divās vecuma grupās: 4.-8.klase un 9.-12.klase

4.-8.klašu grupā pirmo vietu ieguva Daugavpils pilsētas BJC “Jaunība” pulciņa “Radioelektronika” komandas dalībnieki Viktors Virza un Antonijs Akuntjevs, saņemot 32 punktus no 35 iespējamiem, 2.vietu izcīnīja Austrumlatvijas Radošo pakalpojumu centra pulciņa “Elektronika” pārstāvji Andris Jefimovs un Juris Siliņš, bet 3.vietu – tehniskās jaunrades nama “ANNAS 2” pulciņa “Programmēšana” dalībnieki Kristofers Barkāns un Daniels Alksnis.

9.-12.klašu grupā pirmo vietu izcīnīja Siguldas novada Jaunrades centra pulciņa “Elektronikas un mehatronikas pulciņš” dalībnieki Andris Jenerts un Eduards Šķesteris, iegūstot 24 punktus no 35 iespējamiem, 2.vietu ieņēma BJC Rīgas Skolēnu pils pulciņa “Elektronikas pamati” pārstāvji Valters Šnē un Niks Apenītis, bet 3.vietu – IIC Lielvārdi pulciņa “IIC Lielvārdi” komandas dalībnieki Mareks Grizāns un Kristaps Ansons.

Savukārt profesionālās meistarības konkursā «Elektroniķis 2016» vislabāk veicās BJC Rīgas skolēnu pils audzēkņiem. Pirmo vietu izcīnīja Mārtiņš Jekimovs, apsteidzot Romānu Ļvovu. Trešajā vietā ierindojās Austris Balodis no Rīgas Tehniskās koledžas.

Elektronikas pulciņu darbu izstādē tika izstādīti 35 bērnu darbi. Nominācijā «Mūsdienu tehnoloģiju pielietojums un kvalitatīvs darbu noformējums» par darbu «8×8 LED matrica» balvu saņēma Rihards Veips un Krists Niedrītis no Rīgas Tehniskās koledžas. Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra pulciņa audzēknis Vadims Rešetņikovs tika apbalvots nominācijā «Ar minimāliem līdzekļiem maksimāls rezultāts» par darbu “CNC lāzergravieris», bet Tehniskās jaunrades nama «Annas 2» elektronikas pulciņa duets Ričards Remess un Kristofers Barkāns saņēma balvu par darbu «Īsviļņu radiostacija», nominācijā «Datu pārraides komplekts  – Jaunā elpa».

Paralēli konkursiem un izstādei pasākuma apmeklētāji varēja  iepazīties ar Nacionālo Bruņoto spēku demonstrācijām par elektronikas pielietojumu militārajā sfērā, kā arī saņemt informāciju par dienesta iespējām bruņotajos spēkos un studijām Nacionālajā aizsardzības akadēmijā. Tāpat bija iespēja apmeklēt ceļojošo mācību laboratoriju «TehnoBuss Latvija» un aplūkot RTU Elektronikas kluba sagatavotos darbus.

Skolotāju seminārā demonstrētās prezentācijas:

29 FOTO

Pasākuma norise atbalstīta projekta Nr.3.2.1.1/16/A006 „Latvijas Elektronikas un elektrotehnikas nozares klasteris” ietvaros

Visi jaunumi
Dalīties:
Saistītie jaunumi
Aizvērt
/