Atklāj Baltijā lielāko 3D printēšanas tehnoloģiju centru
03/02/2016
Autors: LETERA

2.februārī tika atklāts Baltijā lielākais 3D printēšanas tehnoloģiju centrs. Industriālajā 3D printēšanas centrā izvietoti 9 moderni industriālie 3D printeri, un 7 no tiem iegādāti no pasaules lielākā 3D printeru ražotāja Stratasys. Jaunā ražotne atvērta LIAA administrētā Norvēģijas finanšu instrumenta projekta ietvaros.

Uzņēmuma SIA “Baltic3D.eu” darbība pamatā saistīta ar ražošanas uzņēmumiem, kam 3D printēšana palīdz organizēt ražošanu un samazināt izmaksas. «Jaunatklātajā ražotnē jau šobrīd piedāvājam izveidot augstas precizitātes funkcionālus prototipus, mazos apjomos ražot gala produktus, kā arī palīdzēt uzņēmumiem ievērojami optimizēt esošos ražošanas procesus. 3D printēšanas tehnoloģiju izmantošana mūsu klientiem ļauj samazināt izmaksas, salīdzinot ar tradicionālām ražošanas metodēm, un ļauj ietaupīt līdzekļus un laiku, radot jaunus produktus,» stāsta J. Jātnieks.

Industriālajā ražotnē veidotie produkti ir īpaši piemēroti elektronikas, mašīnbūves, pārtikas un medicīnas nozares uzņēmumiem, kuri ikdienā saskaras ar jaunu produktu veidošanu, kā arī ražo produktus nelielos apjomos. Baltic3D.eu pakalpojumus līdz šim izmantojuši gan ražošanas uzņēmumi, gan medicīnas iestādes un ārsti, kā arī jau starptautisku atpazīstamību iemantojuši Latvijas izgudrotāji, to skaitā – arī Airdog izstrādātāji.

3D printēšanas tehnoloģiju centra veidošanā īpaši piedomāts pie tā, lai centra apmeklētājiem būtu iespēja sniegt praktiskas un teorētiskas apmācības, lai klientiem pašiem būtu iespēja praktiski veikt produkta 3D modeļa faila sagatavošanu un uzsākt 3D printēšanas procesu, tādējādi uzlabojot izpratni par digitālo procesu ērtumu mūsdienīgā ražotnē.

Uzņēmums tik plašu tehnoloģisko parku izveidojis ar mērķi konkurēt arī starptautiskā arēnā, šobrīd apkalpojot uzņēmumus Baltijā, Baltkrievijā, Polijā un Skandināvijas valstīs.

Uzņēmums Baltic3D.eu uzsāka darbu ar 3D printēšanas tehnoloģijām 2013. gadā. Kopš tā laika uzņēmums piedāvājot 3D printēšanas pakalpojumu apkalpojis vairāk kā 230 klientu gan no Latvijas, gan citām Eiropas valstīm. Reaģējot uz klientu pieprasījumu, 2016. gadā uzņēmums uzsācis arī industriāla dizaina izstrādi un augsta līmeņa tehniskās 3D modelēšanas pakalpojumus.

8 FOTO
Visi jaunumi
Dalīties:
Saistītie jaunumi
Aizvērt
/