Klastera aktualitātes 3/2017
26/09/2017
Autors: LETERA

Projekta Nr.3.2.1.1/16/A/006 “Latvijas Elektronikas un elektrotehnikas nozares klasteris” ietvaros īstenotās aktivitātes 2017.gada 3.ceturksnī.

Ārvalstu vizītes pie potenciālajiem sadarbības partneriem

Tiek organizēts potenciālo sadarbības partneru apmeklējums izstādes “productronica 2017” laikā. Izstāde norisināsies no 14.-17.novembrim Bavārijas galvaspilsētā Minhenē. Piedaloties vizītē, klastera dalībnieki var saņemt finansiālo atbalstu 85% apmērā no ceļa, naktsmītnes un dienas naudas izdevumiem. Vēl ir iespējams pieteikties braucienam, sazinoties ar klastera koordinatoru Ilgmāru Purmali pa e-pastu klasteris@letera.lv vai tālruni 67288360.

Klastera stratēģijas prezentācija Ekonomikas ministrijā

16.augustā klastera stratēģija un paveiktais projekta ietvaros tika prezentēts Klasteru programmas ieviešanas progresa sanāksmē, kurā piedalījās Ekonomikas ministrija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, Finanšu ministrija, Centrālās finanšu un līgumu aģentūra, kā arī citas klastera organizācijas. Sanāksmē tika iegūta vērtīga infomācija par citu klasteru īstenotajām aktivitātēm, iespējamām starpnozaru sadarbības iespējām, kā arī uzsākta diskusija ar Ekonomikas ministriju par programmas turpmāko attīstību.

Profesijas standarta “Elektronikas tehniķis” aktualizēšana

Klastera dalībnieki un partneri aktīvi ir iesaistījušies profesijas standarta “Elektronikas tehniķis” aktualizēšanā. Kopš augusta vidus ir notikušas jau 3 ekspertu darba grupas sanāksmes, kurās pie standarta aktualizēšanas darbojas Ogres tehnikuma, SIA “Arcus Elektronika”, AS “SAF Tehnika”, AS “HansaMatrix”, kā arī LETERA un SIA “Lexel Fabrika” pārstāvji.

Klastera dalība konferencē INTER-COMP-INNO

18.oktobrī Ekonomikas ministrija organizē starptautisku koferenci INTER-COMP-INNO. Konferences mērķis ir atklāt mazo un vidējo uzņēmumu savstarpējās sadarbības nozīmi konkurētspējas, inovāciju un internacionalizācijas veicināšanā. Konferences klasteru sesijā piedalīsies LETERA klasteris, bet kompetences centru sesijā savu pētījumu rezultātus prezentēs klastera dalībnieks AS “HansaMatrix”. Konferences Pop-up Demo centrā tiks demonstrēti Latvijas elektrisko un optisko iekārtu kompetences centra programmā veikto pētījumu rezultātā tapušie inovatīvie produkti. Vairāk par konferenci un pieteikšanās dalībai – www.em.gov.lv

Klastera dalībnieku skaits sasniedz 30

Klastera darbībā ir iesaistījušies jau 30 elektronikas un optisko iekārtu ražošanas uzņēmumi un 6 nozares pētniecības un izglītības iestādes. Šajā ceturksnī klastera dalībnieku skaitu papildināja SIA “RobotNest“, kas nodarbojas ar robotu izstrādi, programmēšanu un izgatavošanu. Vairāk informācija par aktuālajiem klastera dalībniekiem un partneriem ir pieejama šeit.

Visi jaunumi
Dalīties:
Saistītie jaunumi
Aizvērt
/